Miejsce, w którym tradycja spotyka się z nowoczesnością. Kuchnia regionu jest tu pretekstem do
kulinarnej zabawy. Tradycyjne składniki łączą się ze współczesnymi trendami w przygotowywaniu potraw
tworząc pyszne, oryginalne i estetyczne dania. Dbałość o każdy szczegół jest tu widoczna już od
progu, a akcenty lokalnego folku nadają miejscu jeszcze większą rozpoznawalność. Restauracja stawia
na sezonowość i rzemieślnicze podejście do gotowania. Dysponując własną wędzarnią, piecem chlebowym
czy ogródkiem warzywnym jest w stanie zapewnić odwiedzającym kulinarne doznania najwyższej próby.
Jesteś na Łużycach? Zielony Piec można z pewnością potraktować jako jedno z tych miejsc, które
trzeba odwiedzić!
Skontaktuj się z nami 731 12 12 12
Sprawdź na facebooku: https://www.facebook.com/restauracjazielonypiec
Festiwalu Smaków Liczyrzepy
Hermesa Poradnik Restauratora
Dziedzictwo Kulinarne Dolnego Śląska
od 2016 roku do dziś
menu